Sposób przygotowania:
Sakiewki z niespodzianką
Ciasto drożdżowe robimy tak jak w przepisie Paszteciki Ani.Filet drobno kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem vegety i curry.W kubeczku mieszamy śmietanę z drobno pokrojonym serkiem i łączymy pod koniec smażenia z mięsem,mieszamy do połączenia smaków i rozpuszczenia serka. Warzywa pokrojone w kostkę dusimy na oddzielnej patelni.Gdy wszystkie składniki farszu mamy przygotowane łączymy je ze sobą.Ciasto rozwałkowujemy jak na struclę i tniemy na kwadraty.Na środku każdego nakładamy porcję farszu i sklejamy rogi po skosie i łączymy boki przyciskając je mocno do siebie przy pomocy dwóch widelców.Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180* przez ok. 10 min.Możemy podać jako dodatek do czystego rosołu.
SMACZNEGO.
SMACZNEGO.
IwonaF
A.B.
Sarenka
sara24
pusieczek2@wp.pl
Pyza
iwi69
kinga
misia53
Natala1210