Sposób przygotowania:
Sałatka egipska
Fasolę moczę kilka godzin w wodzie (najlepiej zalać fasolkę wodą na noc i zostawić na następny dzień), gotuję do miękkości, pozostawiam do całkowitego ostudzenia.
Czosnek obieram i drobno siekam, dodaję fasolkę, oliwę, sok z cytryny i mieszam. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wstawiam do schłodzenia na około pół godziny do lodówki. Posypuję drobno posiekaną cebulą i podaję.
Zamiast suchej fasoli można użyć gotowej fasolki z puszki, której nie trzeba już gotować, zaoszczędzimy w ten sposób cenny czas :)
Czosnek obieram i drobno siekam, dodaję fasolkę, oliwę, sok z cytryny i mieszam. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wstawiam do schłodzenia na około pół godziny do lodówki. Posypuję drobno posiekaną cebulą i podaję.
Zamiast suchej fasoli można użyć gotowej fasolki z puszki, której nie trzeba już gotować, zaoszczędzimy w ten sposób cenny czas :)