Sposób przygotowania:
Sałatka Indyjska
Ryż wypłukać dokładnie ( tak aby woda była całkiem czysta ) dodać kostkę rosołową ugotować w dużej ilości wody na sypko , odcedzić dokładnie wystudzić . Paprykę pokroić na kostkę .Cebulę obrać i pokroić na drobno.
Pomarańcz obrać usunąć białą błonę pokroić dowolnie. Sok cytrynowy wymieszać z keczupem doprawić solą, bazylią i pieprzem mieszając stopniowo dolewać oliwę ucierać chwilę.
Do zimnego ryżu dodać wszystkie składniki , polać sosem delikatnie wymieszać na końcu dodać bardzo drobno pokrojoną natkę z pietruszki.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
Pomarańcz obrać usunąć białą błonę pokroić dowolnie. Sok cytrynowy wymieszać z keczupem doprawić solą, bazylią i pieprzem mieszając stopniowo dolewać oliwę ucierać chwilę.
Do zimnego ryżu dodać wszystkie składniki , polać sosem delikatnie wymieszać na końcu dodać bardzo drobno pokrojoną natkę z pietruszki.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa