Sposób przygotowania:
Sałatka koktailowa z krewetek
Krewetki oczyszczamy, jeśli nie są ugotowane wcześniej, wrzucamy je po oczyszczeniu na wrzątek i parzymy ok. 3 min. Zalewamy sokiem z limonek i zostawiamy an godzinkę w chłodnym miejscu. Robimy sos, czyli: dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie jego składniki, na końcu doprawiamy i podejmujemy decyzję odnośnie jego ostrości, w zależności kogo zamierzamy tym nakarmić-:) Ja osobiście daję jeszcze kilka kropli tabasco na koniec.Teraz warzywka i owoce: sałaty oczyszczamy, rwiemy, lodową na nieco większe kawałki, cześć lodowej odkładamy do dekoracji dna salaterek. Koper włoski obieramy, kroimy na cienkie plasterki, nawet w paseczki. Grejpfruta obieramy, również z gorzkiej białej skórki, dzielimy na cząstki. Mandarynki osączamy.Sałatę wraz z fenkułem i owocami mieszamy w misce. Na dnie każdej salaterki układamy liście sałaty lodowej, wsypujemy mieszankę salat z owocami i krewetki. Całość pozostawiamy tak jak jest a sos podajemy osobno. Ja polewam sałatki sosem od razu, krewetki przechodzą jego smakiem, dekoruję limonkami i porwanymi listkami kolendry.