Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sałatka nicejska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

na każdą okazje i bez okazji polecam

Sałatka nicejska

Składniki:

Sałatka nicejska

 

  • 40 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 40 dag ugotowanej zielonej fasolki może też być z puszki
  • czerwona cebula
  • jedna zielona papryka
  • 40 dag małych twardych mięsistych pomidorów
  • 11-12 czarnych wydrylowanych oliwek(jeśli nie lubisz nie dodawaj)
  • 2 jaj ugotowane na twardo
  • puszka filetów anchois
  • natka pietruszki
  • sos:6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka nicejska
składniki sosu dokładnie wymieszać obrane ziemniaki pokroić w kostkę fasolkę na kawałki wielkości 2 cm pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki pokroić na ćwiartki oliwki w paseczki umytą i bez gniazd nasiennych paprykę i cebulę w ci3enkie paski filety anchois pokroić na małe kawałki jaja w ósemki składniki połączyć polać sosem i delikatnie wymieszać sałatkę wstawić do lodówki przed podaniem posypać natką

Tagi:

sosy