Sposób przygotowania:
Sałatka nie tylko dla kibica
Umytą i osuszoną za pomocą wirówki sałatę wyłożyć na talerz lub półmisek. Bakłażana i cukinię pokroić w cienkie plasterki. Na patelni grillowej rozgrzać olej i podsmażyć plastry bakłażana i cukinii, po czym odsączyć je na ręczniku papierowym i delikatnie posolić. Każdy plaster zwinąć w rulonik i wystudzić. Wszystkie składniki na sos umieścić w słoiczku i dokładnie wymieszać. Cebulę pokroić według uznania. Na sałacie układać wszystkie składniki sałatki następnie polać przygotowanym sosem. Na koniec posypać czarnuszką i czubrycą. Jeśli ktoś woli to sałatkę można wymieszać.
gosia56
zewa
dziękuję Gosiu56, ma być 4 łyżki oleju a 2 łyżki octu.
bajtek
edytaha
Natala1210
kukielka