Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa dla zdrowia i urody
Umyte i obrane ze skórki owoce kroję na małe cząstki, takie na jeden kęs. Przekładam do dużych szklanek lub małych miseczek. Jeśli owoce są kwaśne to dodaję trochę płynnego miodu, ale zazwyczaj są wystarczająco słodkie, więc rezygnuję z dosładzania. Na owoce wykładam gęsty naturalny jogurt. Płatki owsiane zwykłe mieszam z otrębami i powstałą mieszankę wykładam na jogurt. Grubo posiekanymi migdałami i młodymi listkami mięty posypuję po wierzchu. Najlepiej smakuje bezpośrednio po przygotowaniu, ale jeśli komuś przeszkadza smak „surowych” płatków i otrąb, wystarczy je wymieszać z owocami oraz jogurtem i odstawić na kilka minut, aż zmiękną. *płatki owsiane zwykłe można zastąpić górskimi.