Sposób przygotowania:
Sałatka serowa z czosnkiemJajka ugotować na twardo i odstawić do wystudzenia. Ser i szynkę zetrzeć na tarce. Szynkę wygodniej na dużych oczkach, zaś ser na drobnych, jesli chcemy, żeby nie był widoczny i wmieszał się w sałatkę - jeśli nie - to na grubych. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek umyć i poszatkować. Ostudzone jajka obrać ze skorupki i pokroić w kosteczkę, połączyć ze startym serem, startą szynką, ogórkiem i szczypiorkiem. Wsypać kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę (lub drobno posiekany). Jeśli ząbki czosnku będą małe to dodać 4. Wymieszać z ok. 4-5 łyżkami majonezu. Jeśli ser i szynka są aromatyczne i mają silny smak, to sałatka nie potrzebuje nawet solenia. Ewentualnie dla lubiących ostrość, podsypać pieprzem.
Glumanda
Sarenka
misia53
gregorek