Sałatka śledziowa II Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować sałatkę śledziową II

Sałatka śledziowa II Asus

Składniki:

Sałatka śledziowa II Asus

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowa II Asus
Śledzie dokładnie wypatroszyć, moczyć przez około 12 godzin, ( jeżeli są mało słone, wystarczy kilka godzin), zdjąć skórę, usunąć ości. Buraki i ziemniaki wyszorować i ugotować osobno w łupinach, po ugotowaniu odstawić do ostygnięcia.Jajko ugotować na twardo, Cebulę obrać i posiekać na bardzo drobno, buraki, ziemniaki, jabłka obrać ze skórki, pokroić w małą równą kostkę, włożyć do jednej miseczki, dodać cebulę, dokładnie wymieszać z barszczem buraczanym. Filety obłożyć warzywami, posypać posiekanym na bardzo drobno jajkiem polać śmietaną i posiekanym na drobno koperkiem.