Sposób przygotowania:
Sałatka w kolorze nadziei
Szparagi obrać,umyć i pokroić w 1 cm kawałki. Ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Brokuł podzielić na różyczki i także ugotować do miękkości. Odcedzić,ostudzić i osuszyć ręcznikiem. Jajka ugotować na twardo,wystudzić i obrać ze skorupki. Do miski przełożyć zimne szparagi i brokuła. Dodać pokrojony w średnia kostkę ogórek. Paprykę umyć,pozbawić nasion i pokroić w małą kostkę. Podobnie rzodkiewki. Cebulkę drobniutko posiekać. Pomidora pozbawić nasion i pokroić w kostkę średniej wielkości. Doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać majonez,śmietanę i sok. Dodać do sałatki i ponownie delikatnie wymieszać. Na dno miski położyć kilka ćwiartek jajka. Położyć część sałatki. Na to ponownie położyć jajka i resztę sałatki sałatkę. Na wierzchu ułożyć jajka. Odłożyć na pół godziny do lodówki. Smacznego!
mysza75
monikaT83