Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa na słodko
Seler osączyć z zalewy i posiekać, pora umyć i drobno pokroić, jabłka obrać i pokroić w kostkę, ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę, kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kosteczkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę pokroić w kostkę.
W misce układać warstwami: seler, por, jabłka, ananas, szynka, kukurydza, jajka - każdą warstwę cienko posmarować majonezem. Sałatkę posypać żółtym serem.
W misce układać warstwami: seler, por, jabłka, ananas, szynka, kukurydza, jajka - każdą warstwę cienko posmarować majonezem. Sałatkę posypać żółtym serem.