Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z dyni i pieczarek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zamiast pieczarek można dodać leśne grzyby.

Sałatka z dyni i pieczarek.

Składniki:

Sałatka z dyni i pieczarek.

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z dyni i pieczarek.
Dynię obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć pokroić na kawałki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojone pieczarki i paprykę. Smażyć około 15-20 minut. Na drugiej patelni rozgrzać oliwę, włożyć pokrojoną dynię i smażyć do miękkości, ostudzić. Zimne pieczarki i dynie włożyć do salaterki, przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

dynia