Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolki szparagowej
Fasolkę pokroić na 2-3 cm kawałki i ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie. Ostudzić. Cebulę pokroić w cienkie plasterki, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach- wszystko razem podsmażyć na oleju. Następnie dodać przecier, ocet i przyprawy. wszystko razem wymieszać i nałożyć do słoików. w słoikach gotować 15 minut.
Magdusia1312
Ale mam dwa pytania: Czy fasolkę smażymy razem z cebulką i marchewką na patelni?
I Rozumiem, ze ten olej podany w składnikach potrzebny jest do smażenia?
Halina07
Olej potrzebny jest do smażenia cebuli z marchewką. Ja fasolkę dodaję później do cebuli bo podczas smażenia cebula mogłaby być niedosmażona i może popsuć się cała sałatka w słoiku. Warto wypróbować jest naprawdę dobra.
Prządka
szpileczka
szpileczka
Halina07
Ja wszystkie swoje przetwory pasteryzuję jeden raz. Aby lepiej trzymały zostawiam na jakieś 15 min w gorącej wodzie w której się gotowały.
Pozdrawiam :)))