Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolki szparagowej
Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku,odcedzić,wystudzić.Boczek wysmażyć na chrupko,jajka pokroić w kostkę.Wymieszać chrzan,majonez,śmietanę,czosnek,drobno posiekaną cebulę,przyprawić sosem Worcester,solą i pieprzem.Składniki sałatki wymieszać z sosem i posypać natką pietruszki.
msewka
grazka
wedith1
eli_555
luna
Jojo
jovi
góralka
Doro
Gokiburi
Niedawno robiłam niestety bez sosu Worcester, ale i bez niego jest pyszna :D Przepis zaczerpnięty z dodatku do Gazety Wyborczej - Spotkanie z chrzanem. Oczywiście polecają chrzan świeżo starty - takiego właśnie użyłam + młoda fasolka - świetnie smakuje i fajnie chrupie ;D
Btw. mają w tych dodatkach naprawdę wyczesane przepisy.