czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Sałatka z grillowanych warzyw

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Do dań z grilla obowiązkowo trzeba przygotować sałatkę - u mnie z grillowanych warzyw, idealnie komponuje się z daniami z grilla.

Sałatka z grillowanych warzyw

Składniki:

Sałatka z grillowanych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z grillowanych warzyw
Cukinię i bakłażana pokroić w półcentymetrowe plastry. Bakłażana najpierw nasolić i opłukać. Skropić olejem i posypać przyprawą, wymieszać i smażyć z obu stron na patelni grillowej.

Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, wrzucić na patelnię grillować, skropić olejem i posypać sola i pieprzem. Obsmażyć.

Plasterki cukinii i bakłażana pokroić na cztery, szparagi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Ogóreczki pokroić w pół, czosnek osączyć, pekinkę posiekać, fetę pokruszyć, szczypiorek posiekać.

Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.