Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanymi warzywami
Cukinię i paprykę umyć, osuszyć. Paprykę pokroić na 4 kawałki, usunąć nasiona. Cukinię pokroić w plastry. Warzywa ułożyć w misce, spryskać olejem i posypać ziołami oraz niewielka ilością soli. Odstawić na godzinę. Po tym czasie rozgrzać grill (ja mam elektryczny). Ułożyć warzywa, przykryć pokrywą i grillować kilka minut. Sałatę i rukolę umyć, osuszyć, porwać na kawałki i rozsypać na talerzach. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na plasterki. Ułożyć na sałacie na środku talerza.Dookoła poukładać plastry cukinii, paprykę pokroić w paseczki lub małe kawałki i również ułożyć na talerzach.Por pokroić drobno i posypać sałatkę. Olej zmieszać z octem, doprawić solą i pieprzem i polać sałatkę. Podawać od razu póki warzywa są jeszcze ciepłe.