Sposób przygotowania:
Sałatka z łososia z dzikim ryżem
Dziki ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ja gotowałam 25 minut) i wsypujemy do miski. Łososia kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy 2 łyżkami oliwy, posypujemy 1 łyżką marynaty do ryb, doprawimy solą, pieprzem. Pomarańczę kroimy na pół i z jednej połówki wyciskamy sok do łososia, dodajemy również miąższ, mieszamy całość i wstawiamy do lodówki na kilka godzin(ja wstawiłam na cała noc). Łososia grillujemy na suchej patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony, na tej samej patelni grillujemy również plasterki cukinii. Dodajemy do łososia, którego przełożyliśmy do miski 3 łyżeczki miodowej musztardy, która doskonale podkreśliła jego smak i grillowane cukinie. Drugą połówkę pomarańczy kroimy na 3 plastry, z końcówki wyciskamy sok, z reszty odcinamy skórę, miąższ kroimy na cząstki i dodajemy do miski, doprawiamy pieprzem kolorowym i całość mieszamy łyżką. W szklanej misce rozrzucamy mix sałat, na środku układamy sałatkę, posypujemy odsączonym z zalewy groszkiem i posypujemy wcześniej uprażonymi ziarnami. Sałatkę wstawiamy do lodówki i schładzamy.