Sposób przygotowania:
Sałatka z nowalijek z dodatkiem jarmużu
Koper świeży opłukać i pokroić drobno, szpinak umyć i osuszyć a jeżeli jest duży to pokroić. Sałatę kruchą i rukolę opłukać i osuszyć, sałatę porwać na małe kawałki. Jarmuż umyty, osuszony i pozbawiony łykowatych grubych łodyg pokroić na małe kawałeczki.
Ułożyć wszystkie składniki pokrojone na talerzu lub półmisku, dodać pokrojone pomidorki, startą rzodkiewkę. Skropić sokiem z cytryny, polać oliwą z oliwek, octem balsamicznym i przyprawić pieprzem.
Podawać do drugiego dania.
Ułożyć wszystkie składniki pokrojone na talerzu lub półmisku, dodać pokrojone pomidorki, startą rzodkiewkę. Skropić sokiem z cytryny, polać oliwą z oliwek, octem balsamicznym i przyprawić pieprzem.
Podawać do drugiego dania.