Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków, marchwi, pomidorów i pora
Ogórki myjemy i osuszamy, kroimy na plasterki razem ze skórką. Posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy. Marchew obieramy i myjemy, następnie ścieramy na tarce. Pomidory sparzamy gorącą wodą i zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę.
Jasną część pora myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa dodajemy do ogórków i przyprawiamy. Mieszamy i odstawiamy na 3 godziny. Sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy przez 20 minut.
Jasną część pora myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa dodajemy do ogórków i przyprawiamy. Mieszamy i odstawiamy na 3 godziny. Sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy przez 20 minut.