Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą i nutą pomarańczy
Myjemy fileta i osuszamy. Następnie kroimy w kostkę. Przyprawiamy kurczaka przyprawą. Obsmażamy na patelni. Gotowy studzimy. Mieszamy ze sobą składniki sosu.Słonecznik rumienimy na suchej patelni. Rukolę oraz sałatę płuczemy. Po odsączeniu delikatnie rwiemy na mniejsze części i układamy w naczyniu. Na sałatę wykładamy przestudzone kawałki mięsa. Całość posypujemy pociętą w piórka cebulą. Obraną ze skórki pomarańczę kroimy w kostkę. Dokładamy do sałaty. Całość posypujemy serem feta oraz uprażonym słonecznikiem. Tak przygotowane składniki zalewamy przygotowanym sosem i delikatnie mieszamy. Sałatkę dekorujemy świeżą bazylią.
MagdaMM
jaga85
W takim razie bardzo się cieszę i zachęcam do wypróbowania! Pozdrawiam:)