misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

sałatka z ryb gotowanych

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Rybka w tym wydaniu jest naprawdę smaczna .

sałatka z ryb gotowanych

Składniki:

sałatka z ryb gotowanych

 

  • ok, 60-70 dkg ryby gotowanej,
  • 2 jajka,
  • 3 cebule,
  • 2 lyżki olej,
  • 1 łyżka ocet,
  • sól do smaku,
  • cukier,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

sałatka z ryb gotowanych
Rybę bez ości podzielić na niewielkie cząstkiGebulę pokroić w półplasterki, jajka ugotować , pokroić w kostkę. Pół szklanki wody zagotować z octem, solą i cukrem, włożyć cebulę, ostudzić, dodać olej, pieprz i rozmieszać.Rybę ułożyć na półmisku, posypać jajkami i zalać zaprawą. Zostawić w chłodnym miejscu na conajmniej godzinę.Przed podaniem udekorować warzywami.
Tak mówi przepis ale ja rybę zalewam na parę godzin wtedy dostaje fajnego smaku a jajkami posypuję przed podaniem.