Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem i kurczakiem
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. W tym czasie umyć filet i pokroić na kawałki wielkości kostek cukru. Tak pokrojonego posolić, popieprzyć i posypać curry - ok. pół łyżeczki. Wymieszać w przyprawach. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć filet na małym ogniu. Jajka ugotować. Marchewkę i brokuł ugotować w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki soli i cukru. Marchewkę wrzucać na zimną wodę, zaś brokuł na gotującą się. Pieczarki oczyścić i pokroić w większę kawałki, np. na 4 części, posolić. Podsmażyć na patelni do momentu wyparowania wody. Ugotowany ryż przesypać do większego pojemnika, dodać podsmażonego kurczaka i kukurydzę z puszki oraz pieczarki i starty ser. Ogórki i paprykę pokroić w większa kostkę, jajka i marchewkę pokroić, brokuła podzielić na małe różyczki. Tak przygotowane wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez. Solimy i pieprzymy, w razie potrzeby.
Sarenka
iwi69
amadeo
karita
Każdy lubi co innego :) Ja wolę w sałatkach ogórka konserwowego, bo jakoś wg mnie puszcza mniej wody i ma swój smaczek, a brokuły uwielbiam i też je wolę w takiej postaci jak tutaj niż chrupiącą paprykę. Składniki zawsze można zmienić i eksperymentować ;)
amadeo
Oczywiście że się zgadzam,ponieważ napisałem:"wg mnie"
Przepraszam,może trochę źle to wyraziłem.Pozdrawiam.