Sposób przygotowania:
Sałatka z serem feta i brokułami
Przygotowanie brokułów i migdałów:
Płatki migdałów smażymy na suchej (bez tłuszczu) teflonowej patelni na złoty kolor. Musimy uważać aby płatki się nie spaliły dlatego należy cały czas mieszać drewnianą łopatką.
Brokuły HORTEX ( bez rozmrażania) smażymy nie rumieniąc na oliwie z oliwek przez około 5-6 minut. Pod koniec smażenia solimy i posypujemy pieprzem.
Przygotowanie sałatki:
Do szklanej miski przekładamy przestudzone brokuły, do których dodajemy ser feta pokrojony w grubą kostkę oraz kurczaki pokrojone w identyczną kostkę jak ser. Doprawiamy oliwą z oliwek i octem winnym oraz pieprzem. Po delikatnym wymieszaniu posypujemy zrumienionymi płatkami migdałowymi.
Płatki migdałów smażymy na suchej (bez tłuszczu) teflonowej patelni na złoty kolor. Musimy uważać aby płatki się nie spaliły dlatego należy cały czas mieszać drewnianą łopatką.
Brokuły HORTEX ( bez rozmrażania) smażymy nie rumieniąc na oliwie z oliwek przez około 5-6 minut. Pod koniec smażenia solimy i posypujemy pieprzem.
Przygotowanie sałatki:
Do szklanej miski przekładamy przestudzone brokuły, do których dodajemy ser feta pokrojony w grubą kostkę oraz kurczaki pokrojone w identyczną kostkę jak ser. Doprawiamy oliwą z oliwek i octem winnym oraz pieprzem. Po delikatnym wymieszaniu posypujemy zrumienionymi płatkami migdałowymi.
jarek-energy
akwaterma
fuksja