Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Apetyczne połączenie składników.

Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą

 

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 6 jajek
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 słoik ogórków konserwowych( około 12 sztuk)
  • 5 łyżek majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą
Tuńczyka dokładnie osączamy z sosu na sitku. Jajka gotujemy na twardo. Fasolę osączamy z zalewy a następnie przelewamy wrzątkiem. Jajka po obraniu ze skorupek kroimy w kostkę, ogórki kroimy w kostkę. W salaterce łączymy ze sobą pokrojone jajka, ogórki, fasolę, tuńczyka. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą
Pokrojone w koastkę jajka łączymy z tuńczykiem.
Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą
Do składników dodajemy czerwoną fasolę z puszki.
Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą
Następnie dodajemy pokrojone ogórki i majonez.