ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybko i smacznie, a w dodatku zdrowo

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 3 jajka
  • cebula mała
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską
Jajka ugotować na twardo. Kapustę pekińską drobno pokroić. Ugotowane i ostudzone jajka pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć na sitku. Cebulkę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i połaczyć z majonezem. Przełożyć do miseczki i posypać posiekaną natką pietruszki.