Sposób przygotowania:
Sałatka z "uszkami"
Tortellini wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy jak w przepisie na opakowaniu,uważając aby nie rozgotować,odcedzić przelać zimną wodą i zostawić na durszlaku do obcieknięcia. Paprykę myjemy wydrążamy nasione i kroimy w kostkę ,por umyć posiekać.Szynkę i ser ogórki pokroić w drobną kostkę,kukurydzę odsączyć z zalewy .Wszystkie składniki wymieszać ,dodać ostudzone tortellini.Dodać sól i pieprz do smaku. Przygotować sos: czosnek,obrać przecisnąć przez praskę połączyć ze śmietaną majonezem i musztardą wymieszać wszystko razem polać sałatkę i wymieszać .Wstawić do lodówki na 2 godziny aby składniki się przegryzły.Udekorować przed podaniem natką pietruszki. Smacznego!