Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem i owocami
Mango myjemy, obieramy, przekrajamy na pół, wyrzucamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę.
Ananasa obieramy, wykrajamy łyko, resztę owocu kroimy w kostkę.
Szpinak myjemy i osuszamy.
Szpinak, mango, ananasa i żurawinę przekładamy do miseczki.
Przygotowujemy dressing, łącząc oliwę, miód i ocet balsamiczny. Dressing doprawiamy solą i pieprzem.
Dressing dodajemy do sałatki, mieszamy.
Ananasa obieramy, wykrajamy łyko, resztę owocu kroimy w kostkę.
Szpinak myjemy i osuszamy.
Szpinak, mango, ananasa i żurawinę przekładamy do miseczki.
Przygotowujemy dressing, łącząc oliwę, miód i ocet balsamiczny. Dressing doprawiamy solą i pieprzem.
Dressing dodajemy do sałatki, mieszamy.