Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinaku z różowym sosem
olej, sok z cytryny, wodę, kilka listków koperku zmiksowałam w pojemniku blendera - dodałam kilka truskawek i ponownie zmiksowałam na gęsty sos, doprawiłam do smaku. Szparagów nie obierałam bo były młode i cienkie - umyłam je, ucięłam mniej więcej w połowie wysokości - wykorzystałam tylko górne części a dolne będą na zupę. Pokroiłam na mniejsze kawałki. Strączki groszku też umyłam, odcięłam końcówki i sprawdziłam czy brzegi nie mają łykowatych włókien - nadają się tylko młodziutkie strączki. Na patelni rozpuściłam masło, wrzuciłam groszek i szparagi, oprószyłam szczyptą cukru, wlałam 3 łyżki wody i dusiłam może 3 minuty.Szpinak opłukałam i osuszyłam, wyłożyłam na talerz, dodałam jeszcze ciepłe szparagi i strączki. Całość polałam sosem truskawkowym i posypałam koperkiem
Ankha
Pyza
mam nadzieję, że to dobrze :)
elzbieta8960
Oj bardzo dobrze i do tego pysznie ...5...:)