Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana Mirka
Ziemniaki oczyścić i ugotować bez obierania uważając, żeby się nie rozgotowały, odstawić aby ostygły i pokroić na kawałki (ze skórką). Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na kawałki, dodać do ziemniaków. Z tuńczyka odlać zalewę, dodać do ziemniaków. Cebulę pokroić w piórka i do ziemniaków. Tak samo odcedzić cieciorkę i do ziemniaków. Wyciągnąć kilka szparagów z puszki, pokroić na kawałki i, no chyba już wiadomo - do ziemniaków. Pokroić szczypior i ... wiadomo. Połączyć razem trochę, na oko, oliwy i octu balsamicznego z solą i pieprzami, polać ziemniaki i delikatnie wymieszać. Dodać do smaku 2 łyżki soku cytrynowego i wstawić do lodówki na chwilę lub dwie. Podać z ogórasem ze słoika, dodać kilka szparagów i koniecznie z zimnym piwem. Opcjonalnie polać po wierzchu sosem w smaku malinowo-chipotle.