eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Salceson z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest naprawdę smaczny,mięciutki a jabłka pasują w nim wyśmienicie.Naprawdę polecam.

Salceson z jabłkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Salceson z jabłkami

 

  • 6 jajka,
  • 1 1/2 szklanki cukru,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 szklanki olej,
  • 2 szklanki mąka tortowa,
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona Prymat,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 kg jabłka,
  • 20 dkg orzechy włoskie

 

Sposób przygotowania:

Salceson z jabłkami
Całe jajka i cukier ubić. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem i sodą i kakao. Gdy jajka ubite,dodawać na zmianę mąkę z olejem. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka oraz pokruszone orzechy. Lekko wymieszać i dać na blaszkę piec 180 stopni w 45 minut. Można polać polewą.
Salceson z jabłkami
Etap 1