kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Salceson z serc wieprzowych

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

super domowy wyrób...pycha !

Salceson z serc wieprzowych

Składniki:

Salceson z serc wieprzowych

 

 

Sposób przygotowania:

Salceson z serc wieprzowych
Ugotować serca razem z nóżkami około 2 – 3 godzin. Serca pokroić w grubą kostkę, mięso z nóżek obrać, wszystko razem wymieszać. W ½ l wywaru rozpuścić 5 łyżeczek żelatyny, dodać do mięsa. Można dodać ząbek czosnku jak ktoś lubi. Nadziać w foliową osłonkę, zawiązać szczelnie i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Na drugi dzień nadaje się do krojenia i jest bardzo smaczny, domowy wyrób.