Saltimbocca z indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czyli "skaczący w ustach indyk" - nazwa ma związek z połączeniem 3 smaków, które są tak intensywne, że skaczą w ustach. Danie ma włoskie korzenie

Saltimbocca z indyka

Składniki:

Saltimbocca z indyka

 

Sposób przygotowania:

Saltimbocca z indyka
Sznycle umyj i osusz. Lekko je rozbij. Oprósz je solą i pieprzem z każdej strony. Na mięsie ułóż po plasterku szynki i po 2 listki bazylii. Listki bazylii zepnij wykałaczką z mięsem i szynką. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso po 2-3 minuty z każdej strony. Zacznij od strony obłożonej szynką. Mięso podawaj z ryżem i surówką. Ryż można ugotować z dodatkiem curry. Smacznego !

Tagi:

ryż szynka indyk