Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Sandacz podpalany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Proste i smaczne.

Sandacz podpalany

Składniki:

Sandacz podpalany

 

  • 40dag.filetów z sandacza,
  • 1łyżka ostrej papryki,
  • 15dag,stopionego masła,
  • 1\2łyżeczki pieprzu,
  • 1\2łyżeczki oregano,
  • 1łyżeczka sproszkowanej cebuli,
  • 1łyżeczka suszonego czosnku,
  • 1łyżeczka suszonego tymianku,
  • 1,5łyżeczki soli,
  • 1łyżeczka pieprzu cayenne

Sposób przygotowania:

Sandacz podpalany
Rybę oczyścić,wszystkie przyprawy i zioła połączyć,dokładnie wymieszać.Filety zanurzać kolejno w stopionym maśle,obtaczać w wymieszanych przyprawach,a następnie zanurzać ponownie w maśle.kłaść na mocno rozgrzaną patelnię i smażyć,aż do przypalenia przypraw i krawędzi filetów.Można podawać z ryżem wymieszanym z posiekaną kolendrą i natką pietruszki.