Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Sandacz w sosie kaparowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Gotujemy wywar z marchewki,pietruszki

Sandacz w sosie kaparowym

Składniki:

Sandacz w sosie kaparowym

 

  • 75 dag filetow z sandacza
  • 2 cebule
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawalek selera
  • 5 ziaren pieprzu
  • maly lisc aurowy
  • sok z polowy cytryny
  • 2 lyzki odsaczonych z zalewy kaparow
  • pol szklanki smietany
  • lyzka maki
  • lyzka posiekanego koperku
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sandacz w sosie kaparowym
cebuli,selera oraz liscia laurowego i ziaren pieprzu.Na koniec solimy.Do garnuszka wlewamy 2 szklanki chlodnego wywaru,wkladamy filety i kapary,dodajemy smietane wymieszana z maka i sokiem z cytryny.Gotujemy ok 10 min od momentu zawrzenia.Podajemy z ryzem,makaronem lub ziemniakami z wody.

Tagi:

kapary mak