Sposób przygotowania:
Sandacz w winie
Przygotowanie:
Sandacz opłukać, podzielić na części. Na talerz wysypać mieszankę soli, rozmarynu, sosu sojowego. Obtaczać w tym rybę. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godzinę. Obtoczyć delikatnie w mące, i zrumienić na maśle. Przełożyć do żaroodpornej miski wysmarowanej uprzednio oliwą. Zalać obficie białym wytrawnym winem i tak piec w piekarniku około 40 minut.
Sandacz opłukać, podzielić na części. Na talerz wysypać mieszankę soli, rozmarynu, sosu sojowego. Obtaczać w tym rybę. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godzinę. Obtoczyć delikatnie w mące, i zrumienić na maśle. Przełożyć do żaroodpornej miski wysmarowanej uprzednio oliwą. Zalać obficie białym wytrawnym winem i tak piec w piekarniku około 40 minut.