Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sandacz z pieczarkami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rybę sprawić, dobrze umyć, osaczyć i podzielić na porcje. Pieczarki oczyścić,

Sandacz z pieczarkami

Składniki:

Sandacz z pieczarkami

 

  • 1 kg sandacza
  • 15 dag pieczarek
  • 4 dag masła
  • 3 dag mąki
  • olej do smażenia
  • sól
  • zielenina do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sandacz z pieczarkami
Rybę sprawić, dobrze umyć, osaczyć i podzielić na porcje. Pieczarki oczyścić, oddzielić trzonki od kapeluszy i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć pieczarki na złoty kolor, następnie podlać wodą i dusić na wolnym ogniu około 15 minut. Rybę posolić, oprószyć mąką i usmażyć na gorącym tłuszczu. Kawałki ryby ułożyć na ogrzanym półmisku, obłożyć pieczarkami i udekorować zieleniną.