wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Sandacz z szałwią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest to łatwy przepis na rybę.

Sandacz z szałwią

Składniki:

Sandacz z szałwią

 

Sposób przygotowania:

Sandacz z szałwią
Filety opłukać i osuszyć. Następnie przekroić, przyprawić. Porcje ryby oprószyć mąką i kolejno zanurzać w roztrzepanych  jajach. Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Na tłuszcz włożyć 4 listki szałwii, następnie wkładać porcje sandacza. Smażyć z obu stron. Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki, i pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, dodać pozostałe listki szałwii, pomidory i stale mieszając podgrzewać około 5 minut. Dodać do sandacza.