Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Sardynki po włosku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sardynki po włosku są w sam raz na przyjęcie

Sardynki po włosku

Składniki:

Sardynki po włosku

 

  • 50 dag ś wieżych sardynek
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • 10 dag żółtego sera
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sardynki po włosku
Sardynki oczyścić, przekrajać wzdłuż na połówki, usuwająckręgosłup, opłukać, posypać przyprawami i natką pietruszki. Cebule obrać, opłukać, pokrajać w cząstki razem z pomidorami, ułożyć w poprzek na sardynkach, spiąć wykałaczką, ułożyć ciasno w naczyniu, polać oliwą i upiec. Pod koniec pieczenia polać ketchupem i posypać startym żółtym serem.

Tagi:

sery ser