polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Schab

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowany schab na ciepło idealnie nadaje się na obiad, a na zimno do kanapek

Schab

Składniki:

Schab

 

  • 1 kg schabu
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 cebule
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Schab
Schab umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą, świeżo zmielonym pieprzem, oliwą i sosem sojowym, natrzeć tym schab i odstawić mięso na noc do lodówki. Następnego dnia mięso obrumienić ze wszystkich stron na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć podzieloną na części cebulą i podlać niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem do miękkości ( około godzinę).

Tagi:

sosy schab