Sposób przygotowania:
Schab dwa w jednym
Wybieram ładny, dość chudy kawałek schabu. Trzeba go umyć i osuszyć.
Przyprawy łączę w miseczce z olejem. Mieszanką nacieram mięso i odstawiam go owiniętego w worku dopieczenia, na noc do lodówki.
Po tym czasie worek do pieczenia szczelnie zamykam i wkładam mięso do piekarnika, piekę półtorej godziny w temp 190 st. C
Wytworzony podczas duszenia sos można zagęścić i polać nim mięso.
Tak przygotowany schab smakuje na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno do kanapki.
Przyprawy łączę w miseczce z olejem. Mieszanką nacieram mięso i odstawiam go owiniętego w worku dopieczenia, na noc do lodówki.
Po tym czasie worek do pieczenia szczelnie zamykam i wkładam mięso do piekarnika, piekę półtorej godziny w temp 190 st. C
Wytworzony podczas duszenia sos można zagęścić i polać nim mięso.
Tak przygotowany schab smakuje na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno do kanapki.
Mikrula
zbysiowa
Worki do pieczenia są dostępne:) Jeśli nie możesz kupić to duś mięso owinięte folią aluminiową.
Mikrula
No taaak!Nie pomyslalam o folii.Dzieki i wesolych garow w nowym roku!