zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Schab dwa w jednym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Aromatyczny schab, duszony, z szałwią i czosnkiem, na ciepło i na zimno. Tak przygotowany schab smakuje na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno do kanapki.

Schab dwa w jednym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab dwa w jednym

 

  • kg schabu bez kości
  • 100 ml oleju
  • Po łyżeczce :
  • rozmarynu
  • czosnku
  • papryki słodkiej
  • szałwii
  • tymianku
  • szczypta chilli
  • sól do smaku lub sos sojowy

 

Sposób przygotowania:

Schab dwa w jednym
Wybieram ładny, dość chudy kawałek schabu. Trzeba go umyć i osuszyć.

Przyprawy łączę w miseczce z olejem. Mieszanką nacieram mięso i odstawiam go owiniętego w worku dopieczenia, na noc do lodówki.

Po tym czasie worek do pieczenia szczelnie zamykam i wkładam mięso do piekarnika, piekę półtorej godziny w temp 190 st. C

Wytworzony podczas duszenia sos można zagęścić i polać nim mięso.

Tak przygotowany schab smakuje na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno do kanapki.
Schab dwa w jednym
Przyprawy łączę w miseczce z olejem. Mieszanką nacieram mięso
Schab dwa w jednym
odstawiam go owiniętego w worku dopieczenia, na noc do lodówki.
Schab dwa w jednym
Po tym czasie worek do pieczenia szczelnie zamykam i wkładam całość do piekarnika, piekę półtorej godziny w temp 190 st. C