Sposób przygotowania:
Schab Arista ala fiorentina
Schab po toskańsku - Arista ala fiorentina: Wybieramy duży kawał schabu z polędwiczką oraz skórą, całość myjemy, osuszamy . W dużym kawałku schabu robimy nacięcie wzdłuż skóry nacinając mięso w otwór wkładamy posiekanym czosnek, rozmaryn wszystko wcześniej wymieszane z solą i pieprzem, solimy na zewnątrz mięso obtaczamy całe skórką wieprzową i mocno zawiązujemy dratwą aby potrawa była zwarta, pod skórkę wkładamy liść laurowy,skórę nacinamy w podłużne paski. Całość wkładamy do pieca chlebowego lub piekarnika na około 30 minut 200 stopni, po 30 minutach wyciągamy przewracamy na drugą stronę i wkładamy na następne 60 minut. Po tym czasie wyciągamy i wystawiany na deskę aby chwile odpoczęło, po chwili kroimy w plasterki 2 -3 centymetrowe. SMACZNEGO.
Maria gotuje