Schab domowy

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 8

Schab domowy,smaczny i zdrowy!

Schab domowy

Składniki:

Schab domowy

 

 

Sposób przygotowania:

Schab domowy
Do garnka nalewy wodę aby pokrył później schab. Wrzucamy przyprawy dwie łyżki soli, jedną pieprzu, ziela i listki, czosnek, gotujemy wodę i wkladamy schab, wody powinno być więcej aby podczas gotowania cały czas przykrywała schab. Gotujemy 1h, sprawdzamy widelcem czy mięsko jest miękkie. Po tym czasie mozemy sprobowac mieska, bedzie juz smaczne ale gorące i kruche, pozostawiamy w garnku mięso z całą resztą do ostygnięcia wody, potem wkładamy na noc do lodówki z tym garnkiem. Na drugi dzień mamy bardzo pyszny schabik, który nie będzie suchy i kruchy, na kanapeczki, zdrowy, bez chemii i bardzo prosto się go robi, smacznego! ;-)

Tagi:

schab