Sposób przygotowania:
Schab domowy
Do garnka nalewy wodę aby pokrył później schab. Wrzucamy przyprawy dwie łyżki soli, jedną pieprzu, ziela i listki, czosnek, gotujemy wodę i wkladamy schab, wody powinno być więcej aby podczas gotowania cały czas przykrywała schab. Gotujemy 1h, sprawdzamy widelcem czy mięsko jest miękkie. Po tym czasie mozemy sprobowac mieska, bedzie juz smaczne ale gorące i kruche, pozostawiamy w garnku mięso z całą resztą do ostygnięcia wody, potem wkładamy na noc do lodówki z tym garnkiem. Na drugi dzień mamy bardzo pyszny schabik, który nie będzie suchy i kruchy, na kanapeczki, zdrowy, bez chemii i bardzo prosto się go robi, smacznego! ;-)
Henia
Henia
x345
x345
Henia
W końcu każdej hydrze (wiem, że to za trudne dla ciebie) urwą ostatnią głowę.
Sandra S
William Shakespeare
Łatwiej wyrwać psu wściekłemu kość niż poskromić starej baby złość.
x345
szczerze polecam, tak jak pisalem ciepłe może się kruszyć przy krojeniu ale co tam....można kawałem spróbować, swieże pieczywko, masełko i ten schabik i .....mniam ;)
przysmak
Henia
Tak sztucznie! Tak to jest,jak sobie samemu sie odpowiada!
Henia
Ten cytat pasuje jak... sandrze inteligencja
mania
Henia
Wiesz, ja myślę,że to jest potrawa dietetyczna! Kto spojrzy na zdjęcie, przez 3 dni nic do ust nie weźmie!A jaki smak może mieć schab wygotowany w wodzie z mielonym pieprzem?!
mania
Dokladnie tak!!