Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Schab duszony w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tego typu schab można podawać z plackami ziemniaczanymi.

Schab duszony w kapuście

Składniki:

Schab duszony w kapuście

 

  • 600 g schabu
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g kwaśnej śmietany
  • 1/2 lyżeczki kminku
  • 100 g cebuli

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony w kapuście
Schab umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Doprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką i smażyć na gorącym oleju po 4 minuty z każdej strony. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, dodać posiekaną i odciśniętą kiszoną kapustę. Czosnek obrać i posiekać dodać do kapusty. Dodać jeszcze kminek, sól i pieprz. Dusić ok. 20 minut. Dodać schab i dusić kolejne 10 minut. Po tym czasie dodać kwaśną śmietanę, wymieszać i zdjąć z ognia. Schab gotowy do podania....