Sposób przygotowania:
Schab duszony w rękawie
Schab po umyciu osuszam i nacieram olejem wymieszanym z przyprawami . Wkładam go do rękawa, zawijam i odkładam na noc do lodówki . Po tym czasie worek nakłuwam igłą w kilku miejscach i piekę w piekarniku 90 minut na 180 st. C
Po upieczeniu odstawiam na chwilę aby mięso „odpoczęło” następnie zlewam wytworzony sosik do rondla, zagęszczam go skrobią i jeśli trzeba doprawiam solą i pieprzem.
Mięso kroję w grube plastry i układam w rondlu z sosem, lub wykładam od razu na talerze i polewam sosem .
Po upieczeniu odstawiam na chwilę aby mięso „odpoczęło” następnie zlewam wytworzony sosik do rondla, zagęszczam go skrobią i jeśli trzeba doprawiam solą i pieprzem.
Mięso kroję w grube plastry i układam w rondlu z sosem, lub wykładam od razu na talerze i polewam sosem .