zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Schab duszony w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Delikatne mięso w pysznym, aksamitnym sosie , doskonałe na świąteczny obiad . Buraczki i kluski śląskie są doskonałym uzupełnieniem.

Schab duszony w rękawie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab duszony w rękawie

 

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony w rękawie
Schab po umyciu osuszam i nacieram olejem wymieszanym z przyprawami . Wkładam go do rękawa, zawijam i odkładam na noc do lodówki . Po tym czasie worek nakłuwam igłą w kilku miejscach i piekę w piekarniku 90 minut na 180 st. C

Po upieczeniu odstawiam na chwilę aby mięso „odpoczęło” następnie zlewam wytworzony sosik do rondla, zagęszczam go skrobią i jeśli trzeba doprawiam solą i pieprzem.

Mięso kroję w grube plastry i układam w rondlu z sosem, lub wykładam od razu na talerze i polewam sosem .
Schab duszony w rękawie
Schab po umyciu osuszam i nacieram olejem wymieszanym z przyprawami .
Schab duszony w rękawie
Wkładam go do rękawa, zawijam i odkładam na noc do lodówki
Schab duszony w rękawie
Po upieczeniu odstawiam na chwilę aby mięso „odpoczęło”
Schab duszony w rękawie
Mięso kroję w grube plastry i układam w rondlu z sosem,