Sposób przygotowania:
Schab Eli pieczony w mlekuprzygotowanie przypraw
Przygotować paprykę słodką, przyprawę do gyrosa, jarzynkę, czosnek granulowany i świeżo mielony pieprz. Wszystkie przyprawy wymieszać.
przygotowanie schabu
Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i obwiązać grubszą, bawełnianą nicią.
przygotowanie schabu cd
Schab natrzeć przygotowaną mieszanką przypraw i włożyć do lodówki na noc.
przygotowanie schabu cd
.Schab włożyć do wysokiego naczynia żaroodpornego, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
przygotowanie schabu cd
Do mleka wsypać pozostałe przyprawy, dodać sól, pieprz do smaku i wymieszać. Mlekiem z przyprawami zalać schab.
Jeśli schab nie będzie przykryty to dolać jeszcze mleka.
Naczynie przykryć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C góra - dół. piec schab około 60 minut i pozostawić w mleku do wystygnięcia.
Zimny schab wyjąć z mleka, osuszyć papierowym ręcznikiem i włożyć do lodówki. Schłodzony schab pokroić w plastry.
Smacznego!
SylaUla
eli_555
Dziękuję. Schab był pyszny, nawet wnuki chwaliły.