Sposób przygotowania:
Schab faszerowany kaszanką.
1.Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie płaty. Nacieramy z obu stron przyprawami i wkładamy na pół godziny do lodówki.
2.Z kaszanki zdejmujemy osłonkę, kroimy w plastry. Na każdym kotlecie kładziemy po kilka plastrów kaszanki i zwijamy w roladki.
3.Mięso obtaczamy w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu, aż się zarumienią.
2.Z kaszanki zdejmujemy osłonkę, kroimy w plastry. Na każdym kotlecie kładziemy po kilka plastrów kaszanki i zwijamy w roladki.
3.Mięso obtaczamy w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu, aż się zarumienią.