malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Schab faszerowany salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ładnie wyglądający i szybki do zrobienia

Schab faszerowany salami

Składniki:

Schab faszerowany salami

 

  • 4 kotlety schabowe
  • 2ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 4plastry salami
  • 80g sera żółtego
  • 1żółtko
  • szczypiorek
  • olej
  • pieprz,sól

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany salami
Kotlety rozbij, czosnek posiekaj i połącz z masłem. Kotlety posmaruj masą czosnkową. Ser i salami pokrój w kostkę i połącz z żółtkiem i szczypiorkiem. Na mięsie układaj farsz, zwiń na połowę, zepnij wykałaczką. Oprósz solą i pieprzem i skrop olejem. Mięso przełóż na rozgrzany olej i piec na złoto z każdej strony.