szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Schab gotowany w mleku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepis ten znalazłam w gazetce z przepisami i postanowiłam spróbować - schab wyszedł bardzo smaczny.

Schab gotowany w mleku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab gotowany w mleku

 

Sposób przygotowania:

Schab gotowany w mleku
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Schab myjemy i nacieramy tym czosnkiem, następnie solą, pieprzem i majerankiem, tak aby obłożyć cały kawałek mięsa. Skrapaimy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki. W oryginalnym przepisie było dłużej, a ja chłodziłam 7 godzin i było ok. Po tym czasie gotujemy mleko i do wrzącego wkłądamy przygotowane mięso. Dusimy ok godziny. Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry.
Schab gotowany w mleku
Potrzebujemy mięso w kawałku, litr mleka i przyprawy.
Schab gotowany w mleku
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Schab gotowany w mleku
Mięso nacieramy czosnkiem, solą i pieprzem.
Schab gotowany w mleku
Na koniec dokładnie obsypujemy majerankiem.

Tagi:

beza schab bezy