Sposób przygotowania:
Schab gotowany w mleku
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Schab myjemy i nacieramy tym czosnkiem, następnie solą, pieprzem i majerankiem, tak aby obłożyć cały kawałek mięsa. Skrapaimy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki. W oryginalnym przepisie było dłużej, a ja chłodziłam 7 godzin i było ok. Po tym czasie gotujemy mleko i do wrzącego wkłądamy przygotowane mięso. Dusimy ok godziny. Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry.
![Schab gotowany w mleku Schab gotowany w mleku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-gotowany-w-mleku-110901.jpg)
![Schab gotowany w mleku Schab gotowany w mleku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-gotowany-w-mleku-110902.jpg)
![Schab gotowany w mleku Schab gotowany w mleku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-gotowany-w-mleku-110903.jpg)
![Schab gotowany w mleku Schab gotowany w mleku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-gotowany-w-mleku-110904.jpg)
ajo
kukielka