Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Schab grillowany z ziołami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety rozkroić w środku, aż do samej kości (tworząc tzw. kieszenie). Połączyć

Schab grillowany z ziołami

Składniki:

Schab grillowany z ziołami

 

  • 4 grube kotlety schabowe z kością
  • 3/4 filiżanki bułki tartej
  • spora szczypta rozmarynu (suszonego)
  • duża szczypta majeranku (suszonego)
  • 1 łyżka stołowa rozpuszczonego masła
  • 1 mały ząbek czosnku (wyciśnięty)
  • 1/2 filiżanki posiekanej słodkiej cebuli
  • 1/2 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Schab grillowany z ziołami
Kotlety rozkroić w środku, aż do samej kości (tworząc tzw. kieszenie). Połączyć bułkę tartą, masło, wyciśniety czosnek, cebulkę, majeranek, rozmaryn i sól. Miksturę nałożyć do kieszeni w schabie, najlepiej małą łyżeczką. Otwarte brzegi kieszeni spiąć wykałaczką. Grillować mieso na średnim żarze od 8 do 10 minut z każdej strony, przewracając kilka razy, aż mięso będzie ładnie zrumienione, a cały tłuszcz spieczony.