graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

schabowe w panierce serowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

schabowe podaje z ziemniakami i mięsem

schabowe w panierce serowej

Składniki:

schabowe w panierce serowej

 

  • 0,5 kilograma schabu bez kości,
  • 4 żyłki startego sera parmezanu
  • 4 żyłki bułki tartej
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól i pieprze do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

schabowe w panierce serowej
Schab umyć ,osuszyć i pokroić na grube plastry. Bułkę tartą wsypać do miski i wymieszać ze startym serem parmezanem. Jajko roztrzepać na talerzu dodać do niego sól i pieprz. Schabowe namaczać w roztrzepanym jajku następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z serem. Olej wlać na patelnie ,na rozgrzanym oleju smażyć panierowane schabowe z dwóch stron na złoty kolor.